A Tárgyalkotó alapképzés szak, a Kerámiatervezés mesterképzési szak, az Ékszertervezés és Fémművesség mesterképzési szak szakmai és tudományos ismeretei a jelen kor egyre sürgetőbb társadalmi kihívásaira reagálva hatnak a magyarországi és nemzetközi tárgykultúrára. A transzdiszciplináris egyetemi program összekapcsolja a kísérleti anyagközpontú tervezést és a körülöttünk lévő világ értékeire és kihívásaira reflektáló tervezési módszereket.

A kortárs alkotói tudatosággal kombinált hagyományos mesterségbeli tudások és az új technológiák változó és feltörekvő területei kölcsönösen ösztönzik a tárgyalkotók számára a művészet, a kézművesség és a kézzelfogható design területek kreatív és transzdiszciplináris együttműködését. A tárgyalkotás három fő alappillére lehetőséget ad a képzésben végzett újabb generációknak a többirányú szakmai stabilitásra. Ez a három alappillér a tervezőművészet az ipari finanszírozó háttérrel, az alkotóművészet a művészeti piac finanszírozó erejével, és a tudományos területek akadémia hátterével erősítik a kortárs tárgyalkotó portfolioját. 

A Tárgyalkotás alapképzés négy szakspecialitást foglal magába a kortárs tárgytervezés területeiről. A teljes oktatási palettát a kerámiatervezés, üvegtervezés, ékszertervezés és digitális tárgyalkotás alapképzési szakspecialitás adja. A hároméves alapozó képzés első évében integrált alapozó képzés történik, a második évben kezdődik meg az egyedi szakmai képzés. A harmadik év végére a diplomamunka és a szakmai portfolió már szakspecifikus ismereteket tartalmaz, ami elősegíti a pályakezdő generációk alkotói önmegvalósítását és megalapozza a tanulmányok folytatását a mesterképzési ciklusban. A mesterképzés jelenleg a kerámiatervezés MA és az Ékszertervezés és fémművesség MA képzésből áll. 

Képzések

Munkatársak

Szakvezetők és szakfelelősök
Dezső Renáta, BA szakvezető
Kondor Edit DLA, MA szakvezető
Lipóczki Ákos Levente DLA, BA szakfelelős, egyetemi docens, kutató, rektori megbízott
Vági Flóra, MA szakvezető
Menedzsment
Hutter Katalin Cecília, szakmenedzser
Szabó Dóra, oktatási menedzser, adminisztrációs munkatárs
Oktatók
Ádám Krisztián, mesteroktató
Balla A. Benjamin, TechPark Üvegműhely vezető
Bánfalvi András DLA, egyetemi docens
Bokor Zsuzsa, szakoktató, műhelyvezető művésztanár
Borkovics Péter DLA, egyetemi adjunktus
Csák Mónika, szakoktató, művésztanár
Csernátony Fanni, BA szakvezető
Dezső Renáta, BA szakvezető
Kemény Péter DLA, egyetemi adjunktus
Kondor Edit DLA, MA szakvezető
Lublóy Zoltán, egyetemi adjunktus
Mohácsi András DLA, egyetemi docens, mestertanár
Orr Péter, mesteroktató
Pattantyús Gergely, egyetemi tanársegéd
Vági Flóra, MA szakvezető
Óraadók
Polyák János, óraadó
Takács Károly, művésztanár

Tanfolyamok

KERÁMIATECHNIKÁK 2.0

Kezdés: 2021. 10. 01.

Digital Crafting

A FabLab Budapest és a MOME közös digitális tárgyalkotó tanfolyama

Hírek, események

Showroom

Partnerek