Veres Bálint MOME oktató Apáczai Csere János-díjban részesült

Elmélet

Egyetemünk oktatója, Veres Bálint, esztéta, a MOME Elméleti Intézetének habilitált docense, Doktori Iskolájának DLA programvezetője, korábban a MOME Elméleti Intézetének, illetve Doktori Iskolájának ügyvezetője, valamint az egyetem interdiszciplináris műhelye, a MOME TransferLab alapítója, felsőoktatási területen végzett kiemelkedő munkájáért Apáczai Csere János-díjban részesült.

A zeneművészeti háttérrel induló, szakmai profilját a designkultúra számos területe felé kitágító Veres Bálint a művészeti felsőoktatás területén, az úttörők egyikeként, mint a praxisorientált elméleti kutatás képviselője szerzett elévülhetetlen érdemeket, fontos szerepet játszva a hazai művészeti és design felsőoktatás megújításában és nemzetköziesítésében. 

Veres tanár úr következő nyilvános szereplésére a Krakkói Jan Matejko Képzőművészeti Akadémia Body and Public Space című (hibrid) nemzetközi konferenciáján kerül sor, 2021.10.15-én. Legutóbbi publikációja az ESPES. The Slovak Journal of Aesthetics 2021/1-es számában olvasható (https://espes.ff.unipo.sk/index.php/ESPES).

Az Apáczai Csere János-díj az Innovációs és Technológiai Minisztérium által adományozható szakmai elismerés pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók részére, kiemelkedő oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájukért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységükért.

Publikálva: 2021-10-02 16:02:00

Hírek