#IFeelSeen - MOME Alumni a MODEM-ben

Fotográfia, Média design

A fiatal magyar képző- és média művészek munkáit bemutató #IFeelSeen című csoportos kiállítás a social media és a való világ platformjai között egyensúlyozó emberi szituációkat vizsgálja. Fókuszában a social media kettős, szélsőséges állapotokat teremtő működési mechanizmusa, egyszerre összekötő és kirekesztő jellege, az összeesküvés-elméletek és a megfigyelési kapitalizmus, az eszközeinkhez fűződő, fétisbe hajló viszony, az agresszió és zaklatás, a közösségi média által újradefiniált testkép, az online térben átalakuló kapcsolatok módozatai vagy épp az eszképizmus kérdései állnak. 

A kiállítók között két MOME-s Alumni, Biró Dávid és Váczi Lilla is szerepel.

Biró Dávid Do You Accept Cookies? című sorozata az arcfelismerő rendszerekre fókuszál. Munkájában az arcfelismerés technológiáinak vakfoltjait és a határt keresi azonosítás és autoriter megfigyelés között, a megfigyelés és a megfigyelt lét etikai kérdéskörét boncolgatja.

A Váczi Lilla által készített Wicked Game többcsatornás videóinstalláció a szakítás feldolgozásának online lenyomatát mutatja be, összekapcsolva a social median megosztott zenéket, mint érzelmi megnyilvánulásokat a háttértörténettel, mindeközben szembesítve a nézőt a befogadói oldal voyeurisztikus pozíciójával.

Az #IFeelSeen kiállítás október 10-ig várja a látogatókat a MODEM-ben.

Publikálva: 2021-07-27 11:27:00

Hírek