Előrelátó: Mozaikok a jövőből | A MOME és a Klasszik Rádió sorozatának 3. része

Elmélet

December 2-án indult, négyrészes sorozat keretében a MOME munkatársai, doktoranduszai és diákjai mesélnek a jövőről, a jövő kihívásairól a Klasszik Rádió műsorán. Az első epizódban Bakk Ágnes beszélt a jövőkutatásról, a második részben Szabó Éva beszélgetett az étkezés jövőjéről, a legfrissebb adásban pedig Schneider Ákos, a MOME Elméleti Intézetének oktatója gondolkodik az emberi test jövőjéről.

A sorozatról

A pandémia hosszú idő óta az emberiség első közös globális élménye. Mediatizáltáságát tekintve talán az első. Nem csak nézzük mások életét, hanem éljünk e helyzetben mindannyian együtt. Már tapasztaljuk, hogy mindent átalakít az életünkben, olykor viharos sebességgel. Olyan érézésünk van, mintha felgyorsulnának a "jövőbe vivő" folyamatok. Épp ezért, a Klasszik Reggeliben, a Klasszik rádió 92.1 reggeli kulturális ébresztőjében megpróbálunk tudatosan eszmélni abban a kérdésben, hogy mit hoz a jövő? Az Előrelátáshoz tudományos szakemberek segítségét kérjük egy olyan szellemi műhelyből, amely folyamatosan kerülnek ki élvonalbeli szakemberek. A 10 perces beszélgetések minden szerdán reggel 8-9 között kerülnek adásba az alábbiak szerint.

Témák

December 2. | A jövőkutatás múltja, jelenje és jövője: Bakk Ágnes (MOME IK, MOME doktoranda)
December 9. | Az étkezés jövője: Szabó Éva (Grafika MA)
Január 13. | Az emberi test jövője, transzhumanizmus: Schneider Ákos (MOME doktorjelölt, Elméleti Intézet)
Záró adások | A közösségi hálózatok jövője: Bakk Ágnes (MOME IK, MOME doktoranda), Mit hoz a művészeti alkotások tekintetében a mesterséges intelligencia? Nagy Ágoston (MOME IK Kreatív Technológiai Hub kutatásvezető)

Publikálva: 2021-01-25 10:39:00

Hírek