MOME Open: Transmedia workshop

Animáció, Fotográfia, Média design, Tervezőgrafika

Január 27-29 között valósult meg a Transmedia - A Neverending Story című IK – MOME Open workshopunk, melyet a Filmintézettel közös szervezésű nyilvános előadással zártunk a MOME Auditóriumában.

A transmedia régóta jelenlévő és széleskörűen alkalmazott módszertan a kortárs médiaszíntéren. A workshop elsődleges célja a téma hazai megalapozása és a további oktatási lehetőségek előkészítése volt. A 3 napos képzés (2020.01.27-29.) angol nyelven folyt, egy nemzetközi terepen jártas szakember, Sara Božanić, a szlovén Institute for Transmedia Design alapítójának vezetésével, magyar és külföldi résztvevőkkel. Ez a nemzetközi közeg nem csupán a tartalom sokoldalúbb megértését segítette, hanem lehetőséget teremtett a szakmában nélkülözhetetlen networking-re is. A workshop végére transmedia prototípusok készültek, amiket a diákok szóban prezentáltak. 

A transmedia tulajdonképpen ...azt jelenti, hogy a történet maga egy univerzum, egy számos médiumot magába foglaló világ. Legyen mondjuk a történetünk címe Hope és ezt a történetet bemutatja a TV, megjelenik egy kiterjesztett valóságot alkalmazó könyvön keresztül, vagy VR élmény kíséri. Ezek együtt jelentik a Hope univerzumát, vagyis a történet világát. Tehát, mindazt a média adta lehetőséget, ahol ezt a történetet mesélni szeretnénk"

 magyarázza a transmedia és a hozzá kapcsolódó storyworld fogalmát Sara Božanić a vele készült film.hu interjúban.

A workshop a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programjának támogatásával valósult meg.

Még több részlet a workshop Facebook eseményében, a jövőben megrendezésre kerülő hasonló képzésekről pedig a MOME Open oldalán lehet tájékozódni.

A fotókat Rácmolnár Milán készítette.

 

Publikálva: 2020-02-10 12:49:00

Hírek