Máté Gábor fotográfus habilitációs előadása

2021. június 4., 10:00 Online

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolája tisztelettel meghívja Önt Máté Gábor DLA Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a MOME Fotográfia BA szakvezető egyetemi docensének habilitációs előadására.


Időpontja: 2021. június 4. péntek 10 óra, platform: zoom webinár.


Az esemény nyilvános, a részvétel regisztrációhoz kötött. Az előadásról felvétel készül. Zoom regisztrációs link ITT érhető el.

A szakértő bizottság elnöke Kopek Gábor DLA habil. egyetemi tanár, tagjai: Péter Vladimir ny. habil. egyetemi tanár, Munkácsy Mihály-díjas alkotóművész és Ébli Gábor PhD habil. egyetemi docens, MOME Design- és művészetmenedzsment MA szakvezető.

10.00 - 10.45: Nyilvános szakmai kollokvium - Alkotói és oktatói pályakép
Az előadás után a bizottsági tagok és a közönség kérdezhet, majd a bizottság zárt körben értékel. Sikeres eredmény után az esemény folytatódik az oktatási előadással ugyanazon a platformon.

11.30 - 12.30: Képgyár - oktatási előadás
A fotográfiai képet három fizikai vagy kémiai elem hozza létre: fény, fénytörő anyag, fényrögzítő felület. Materiális szempontból ezek metszéspontjában formálódik minden egyes kép, amit fotográfiának nevezünk. A fotográfusnak az alkotói folyamat során döntenie kell, hogy a számos lehetőség közül melyeket érdemes választania azért, hogy a képben közvetített gondolat a legplasztikusabban és a legeredetibb módon jelenhessen meg. A különböző típusú fényekhez, látószögekhez más-más, de karakteresen jellemző érzetek, egyéni vagy társadalmi emlékek kötődnek, amelyek hatással vannak a képben megfogalmazódó gondolatokra. Előadásom betekintést nyújt a fotográfiákat létrehozó elemek és az általuk közvetített jelentéstartalmak összefüggéseibe.
Az előadás után a bizottsági tagok és a közönség kérdezhet, majd a bizottság zárt körben értékel.

Facebook esemény

Publikálva: 2021-06-02 13:39:00

Hírek