Szatmári Gergely fotográfus habilitációs előadása

2021. május 7., 14:00 Online

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolája tisztelettel meghívja Önt Szatmári Gergely DLA Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet egyetemi docensének habilitációs előadására.


Időpont: 2021. május 7. 14:00 óra.


Az esemény platformja zoom webinár, a részvétel regisztrációhoz kötött: regisztrációs link
A zoom elérési linkje a regisztrációra kapott válaszban lesz. Felhívjuk a figyelmet, hogy az előadás nyilvános.


A szakértő bizottság elnöke Kopek Gábor DLA habil. egyetemi tanár, MOME Média Intézet, tagjai: Csontó Lajos DLA habil. egyetemi docens, Eszterházy Károly Egyetem, Vizuális Művészeti Intézet és Tasnádi József DLA habil. egyetemi tanár, MOME Média Intézet.

14.00 - 14.55: Nyilvános szakmai kollokvium – Oktatói és alkotói pályakép
Az előadás után a bizottsági tagok és a közönség kérdezhet, majd a bizottság zárt körben értékel. Sikeres eredmény után az esemény folytatódik a habilitációs előadással ugyanazon a platformon.

kb. 15.30 - 16.15: Oktatási előadás (including a summary in English) – Cameraless, lensless
A “cameraless” alapja a természetben előforduló látható és láthatatlan tartományokban felbukkanó képi formációk és jelek megfejtése és felidézése. A műfaji jellegzetességek visszavezethetőek a fotográfia kezdeteihez. Kialakulását végigkíséri a tárgyak, a természeti jelenségek és a fény rögzítésének módja. Kezdetben a tudományos kísérletezés, a kémiai és fizikai próbálkozások alakították a műfaji jellegzetességeket. Később a technikai, tudományos és művészeti változások, mára a digitalizáció, az internet és a globális képuniverzum jelensége.
Az előadást kérdések, hozzászólások követik, majd a bizottság értékelése zárja az eseményt.

Publikálva: 2021-04-28 14:18:00

Hírek