Artist talk MOME /// Roger Ballen

2022. június 10., 18:00 - 2022. június 10., 20:00 MOME Filmstúdió

A Mai Manó Házzal közösen szeretettel meghívjuk az Artist Talk sorozat mostani vendége, Roger Ballen 2022. június 10-én a MOME TWO épületének Filmstúdiójában tartandó előadására. 

A művész ezúttal elsősorban filmes és videós munkáiról mesél majd. A belépés ingyenes; az előadás angol nyelven lesz. 

A program apropóját az adja, hogy a művésznek a Mai Manó Házban nyílt meg BALLENESQUE – ROGER BALLEN SZERINT A VILÁG című önálló kiállítása, amely június 8-ától tekinthető meg. 

  

Az Egyesült Államokban született, ám a dél-afrikai Johannesburgban élő és tevékenykedő művész generációjának legjelentősebb fotográfusai közé tartozik. Több mint huszonöt albuma jelent meg világszerte, legutóbb 2020-ban a német Hatje Cantz kiadó gondozásában a Roger the Rat című kötete. Talán eddigi legfontosabb kiadványa, a Ballenesque 2017-ben jelent meg a Thames and Hudsonnál, amely egy nagyszabású, kétrészes, retrospektív fotókönyv, a művész eddigi életművét igyekszik összegezni. Alkotásai minden jelentős nemzetközi múzeumi gyűjteményben megtalálhatóak. Thames and Hudson idén jelenteti meg a Ballenesque második kötetét puhakötéses változatban. 

Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo

Publikálva: 2022-06-07 15:33:00

Hírek