Work in Context symposium and exhibition

2021. november 4., 10:44 - 2021. november 12., 10:44 MOME Campus | Auditórium

Work in Context szimpózium és kiállítás
Közép-európai fotográfia három generáció szemén keresztül

Második alkalommal rendezik meg a Work in Context fotográfiai szimpóziumot, amely ezúttal kiállítással is bővül. A szimpózium a régió szcénájában most együttdolozó három fotográfus generáció megélései alapján, a múlt és a jelen tapasztalataiból kiindulva elemzi a közép-európai fotográfiai adottságait, előnyeit, hátrányait, miközben a jövő kihívásairól gondolkodik.

Mi köti össze a szcéna szereplőit, mit tanulhatunk a kudarcokból, milyen lehetőségeink vannak, és miben kell fejlődünk a jövőben - teszik fel a kérdést a szimpózium szervezői, Kudász Gábor Arion és Máté Gábor.

 

Előad Ariana Rinaldo (IT), a 2018-as PhEST kurátora, Roman Bezjak (DE), aki 1996-ban megnyerte a German Photography Award-ot, és Liz Wells (UK), kiemelkedő fotográfiai szerző és kurátor, a University of Plymouth emeritus professzora. A szimpózium előadásait kerekasztalbeszélgetés követi.

 

A szimpóziumhoz kapcsolódó, november 12-én finisszázzsal záruló kiállítás alkotói Bede Kincső, Baksa Gábor, Bánhegyesy Antal, Cora Sun Yutin, Geibl Kata, Juhasz Roxane Philicia, Máli Fanni, Rédling Hanna, Szalai Dániel, Sivák Zsófi, Tornóci András, Turós Balázs. A kiállítás kurátorai Gellér Judit és Petrányi Zsolt.

Work in Context Szimpózium
2021. November 5. 17:00-20:00
MOME Auditórium
A szimpózium nyelve angol.

Kiállítás
November 4-12-ig
MOME Ground
Záróesemény: 12 November 2021, 18:00
MOME Ground


További infók:workincontext.mome.hu

 

Az esemény partnerei a NKA és a Capa Center.

 

Publikálva: 2021-10-26 10:44:00

Hírek