MOME-s hallgatók a Social Impact Award 2019 nyertesei között

Elmélet, Tervezőgrafika

A Social Impact Award Hungary 2019 Díjátadójára 2019. szeptember 26-án került sor az Impact Hub Budapestben. A SIA Hungary 2019 döntősei egy 3 hónapos inkubációs program után itt voltak, készen arra, hogy ötletükkel jobbá tegyék a világot. A záróeseményen a döntősök 8 percben mutatták be a projektjüket, és hogy mi mindent tanultak a program során. A nyertesek mellett kiderült az is, hogy ki lett a közönségkedvenc.

A nyertes négy csapat között található a Romama Food Truck projekt is Jóföldi Laura és Somogyi Zoltán hallgatók képviseletében, akik a MOME Ecolab fenntarthatósági kutatócsoport által, 2018/2019 tavaszi félévében indított Szociális Design Field Lab kutatási- és fejlesztési kurzus keretében kezték el csapatmunkában fejleszteni koncepciójukat a tomori Romama Szociális Szövetkezet bevonásával.

A projektben részt vevő hallgatók a pénzdíjazással lehetőséget kaptak a bemutatott ötlet mentorált továbbfejlesztésére és egy kijevi szakmai utazásra is.

"A Romama Food Truck projekttel az a célunk, hogy az autentikus cigány konyhán alapuló street food-ot alkossunk meg, amelyeket egy mozgóbüfé segítségével szeretnénk eljuttatni a lehető legtöbb emberhez. Az ötlet egy magyar roma szervezettel való együttműködésből született, akik Borsodban, egy hátrányos helyzetű kistérségben dolgoznak. A Romamának már most is vannak működő vállalkozásai, például egy lakásétterem és szállásszolgáltatás, de még nem teljesen sikerült elérniük a célközönségüket. Abban szeretnénk őket segíteni, hogy egy fenntartható vállalkozást működtessenek, és mindeközben a roma kultúrát is közelebb hozzák a magyar emberekhez. Ugyanakkor a koncepciónk a roma fiatalokat is támogatja abban, hogy tartsák a tradícióikat és egy pozitív szerepmintát kövessenek."

"Mi az a SIA?

A Social Impact Award (SIA) több, mint egy egyszerű díj: a világon a legnagyobb felsőoktatási hallgatóknak és fiataloknak szóló képzési és támogatási program fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi innováció témában."

Publikálva: 2019-09-30 15:51:00

Hírek