Tudástranszfer Iroda

A MOME Innovációs Központ Tudástranszfer Irodájának kiemelt feladata, hogy hidat képezzen az akadémiai világ és a gazdaság, társadalom között. Célunk, hogy a MOME-n belül meghonosítsuk  (mind az oktatók, kutatók, mind az intézményvezetés körében) a vállalkozói-innovatív szemléletet, elérjük és ösztönözzük mindazon személyeket, akik fogékonyak lehetnek a vállalkozói, tudástranszfer folyamatokban való aktív részvételre.

A vállalati kapcsolatok kialakítása, fenntartása, a kommunikáció kiemelten fontos  kompetencia a Tudástranszfer Iroda tevékenységében. A vállalkozói szemlélet, illetve a vállalkozói kompetenciák fejlesztésének érdekében előadássorozatokat tartunk az oktatók és hallgatók számára. Képzést indítunk, amely kurzus az Iroda munkájához kapcsolódó kompetenciaterületeket fedik le, mint például: KFI menedzsment, üzleti kommunikáció, üzleti protokoll, a Horizont Európa közvetlen uniós keretprogram lehetőségei az innovatív kisvállalkozások számára, illetve a szellemi- és iparjogvédelem területe.

Összességében a Tudástranszfer Iroda támogató intézmény az egyetemen belül, amely a szellemi jogvédelem, szabadalmaztatás, vállalkozás-inkubáció és spin-off cégek létrehozása, pályázatírás, tanácsadás és tanácsadási megbízások kezelésére szakosodott.

 

Vissza