TechPark | Műhelyek, műtermek

MOME TechPark
MOME ONE | MOME TWO

H-1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
techpark@mome.hu
+36 30 837 2656


MENEDZSEREK

Ormándlaky Zsolt
TechPark igazgató
ormandlaky@mome.hu
+36 30 682 4629

Németh Diána
TechPark igazgatói asszisztens
nemeth.diana@mome.hu
+36 30 837 2656

Sipos Tamás
TechPark értékesítési munkatárs
sipos.tamas@mome.hu
+36 30 312 8676

TECHNIKUSOK

Erdélyi Zsolt
TechPark vezető technikus
erdelyi.zsolt@mome.hu
+36 30 312 8392

Zajzon Ákos
TechPark technikus
zajzon@mome.hu
+ 36 30 661 9125

Krasz Ádám
TechPark technikus
krasz.adam@mome.hu
+36 30 312 8356

 

A TechParkban mintegy 25 műhely/műterem található. A TechPark elsősorban az akadémiai képzéshez kapcsolódó gyakorlati tárgyak oktatását, technikai szaktudást, kivitelezési kapacitást és infrastruktúra hozzáférést biztosít az egyetem számára. Másrészt technológiai szolgáltató központként és rendezvényhelyszínként működik külső szereplők számára. A gyakorlati oktatás mellett a kísérleti tevékenységek színtere, az egyes szakterületek, diszciplínák közötti átjárást és a közös munka lehetőségét teremti meg. Digitális és hagyományos gyártási folyamatok professzionális helyszíne, számos lehetőséget kínál az oktatásnak és a piaci partnereknek.

Műhelyek és stúdiók

A TechPark ipari terület. Az “Általános műhelyhasználat” az egész TechParkra érvényes, ill. minden műhelyhez és műteremhez készül saját "műhely működési rend", melyek betartása kötelező. A műhelyek/műtermek működéséért a műhelyvezető felel, így annak használatát ő határozza meg. Az itt található eszközökön és gépeken színkódokat helyeztünk el, amelyek kötelezően meghatározzák egy-egy technika használati alap-jogosultságát. (A zöld jelzéssel hallgatók a vonatkozó használati utasításokat követve használhatják a gépet, sárga jelzésnél hallgatók csak oktatói felügyelettel, vörös jelzéssel ellátott eszközöket pedig kizárólag a szakképzett műhelyvezetők/szakoktatók használhatják.)

Alkoholt/kábítószert a TechPark területére behozni tilos, azok hatása alatt belépni tilos!

 

MOME ONE

Műhelyvezető: Grőber Tibor, szakoktató

Elérhetőség: tgrober@mome.hu | +36 20 502 6690

Szakoktató: Czalek Éva, szakoktató

Elérhetőség: eczalek@mome.hu | +36 20 502 6695

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A Textiltervezés szak öltözékkiegészítő tervező specializáció tervezési feladatainak kivitelezései mellet, bőrdíszműipari, cipőipari és kalapkészítési technológiai oktatás folyik.

Korszerűen felszerelt modellező műhely, ami kapcsolatban áll más műhelyekkel (modellező, fém, 3D nyomtató, lézervágó).

A természetes bőr alapanyagok mellett, textíliákkal, fóliákkal és egyéb alternatív anyagokkal is foglalkozik.

További információ

Műhelyvezető: Benczik Judit, mérnöktanár

Elérhetőség: benczik.judit@mome.hu | +36 20 514 9911

Szakoktató: Baráthné Kátai Anikó, szakoktató

Elérhetőség: akatai@mome.hu | +36 20 502 6867

Szakoktató: Olasz Andrásné, szakoktató

Elérhetőség: aolasz@mome.hu | +36 70 337 3069

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Az öltözetek kivitelezéseire alkalmas ruhaműhely elsősorban az egyetem Textiltervező tanszékén tanuló hallgatók tervezési feladatához kapcsolódó színtér. A műhelyben az öltözetek kivitelezéséhez szükséges szabásminta készítési-modellezési (síkszerkesztéses és draping) technikák, varrás-, vasalás-, ragasztás-, és hőpréseléses technológiai műveletek végezhetőek.

A MOME Ruhaműhelyében megtanulhatóak és alkalmazhatók 

 • a hagyományos kézműves technikák,
 • a divatiparban jelenlévő jelenlegi technológiai megoldások,
 • az innovatív megközelítést igénylő kreatív készségek megszerzéséhez szükséges szaktudás.

A ruhaműhelyben az öltözetek kivitelezése komplex módon hozható létre a szerkesztés, modellezés, makettezés, varrás, díszítő technikák, vasalás, ragasztás által, a különböző tradicionális és modern technológiák alkalmazásával. 

A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakoktatók és ruhaipari mérnöktanár csapat szaktudásával segíti a műhelyt igénybevevők számára a divatszakma öltözet kivitelezéséhez szükséges készségeinek fejlesztését.

További információ

Műhelyvezető: Bazsó Ferenc, művésztanár

Elérhetőség: bferenc72@gmail.com | +36 30 244 1166

Szakoktató: Tímár Péter, szakoktató

Elérhetőség: timar.peter@mome.hu | +36 30 798 7144

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Főleg az építészhallgatók számára – modellek, makettek, prototípusok elkészítése, alakítása a famegmunkálási technológiák megismerésén keresztül. Szerkezetek konstruálásával a kreatív gondolkodás és szakmai készségek fejlesztése. Faipari megmunkáló gépek, eszközök, felszerelések önálló, balesetmentes használata.

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség. Műhelyhasználati szabályzat alább.                                                

A műhely egyszerre, egy időben 20 főt tud fogadni.

További információ

 

Műhelyvezető: Orr Péter, mesteroktató

Elérhetőség: orrpeter@mome.hu | +36 30 312 9219

Szakoktató: Káldi Gergő, művésztanár

Elérhetőség: kaldi.gergo@mome.hu | +36 20 976 9908

Műhely nyitvatartás:
Hétfő | 10:00-18:00
Kedd | 13:00-21:00
Szerda | 13:00-21:00
Csütörtök | 9:00-17:00
Péntek | Zárva

A fémműhelyben a fémművességhez szorosan kapcsolódó tradicionális és modern technológiák megismerése és gyakorlása történik. A hallgató az elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteket oktatói felügyelet mellett, de önállóan alkalmazza tárgyainak modellezése, kivitelezése, vagy kiviteleztetése során. Fontos, hogy a hallgató képessé váljon arra, hogy feladatai megoldásakor a tervezési szempontok és követelmények figyelembevétele mellett, kreatívan használja fel a műhelymunka során megszerzett tapasztalatait.

A műhelyben tartott tanórákon különböző fémműves technikák ismertetése (akár múzeum vagy műhelylátogatással egybekötve), és az ezek gyakorlására koncentráló rövid feladatok megoldása történik. A vizsgált eljárások, és az ezekhez kapcsolódó gyakorlati munkák, az aktuális szemeszter fő tervezési feladatával összehangolva, azt támogatandó kerülnek kiválasztásra. A műhelyekben lehetőség van a féléves tervezési feladatok szakmai konzultációjára, illetve kivitelezésére is.

Summa: 180m 2 - alapterületen fémek és fémötvözetek kézi és gépi megmunkálása; tervezési, mesterség, és technológia feladatok modellezése, konzultációja,  kivitelezése.

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség. Műhelyhasználati szabályzat az ajtón kifüggesztve.

További információ

 

Műhelyvezető: Márhoffer László

Elérhetőség: lmarhoffer@mome.hu | +36 70 500 1167

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A gipsz modellező műhely, a modellező műhely részeként, azzal együttműködve üzemel. 

A hallgatók itt kivitelezhetik a megtervezett tárgyaikat, építőművész hallgatók makettezhetnek, illetve más anyagokból készülő végleges munkákhoz készíthetnek segédformákat, gipszből, szilikonból. A vákumszívott műanyag tárgyakhoz használt szívóformák is zömében gipszből, a gipsz modellezőben készülnek. 

Továbbá a műhely formatani jellegű feladatok kivitelezésének ad helyet... 

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség. Műhelyhasználati szabályzat az ajtón kifüggesztve.

További információ

Műhelyvezető: Húnfalvi András, szakoktató

Elérhetőség: hunfalvi@gmail.com | +36 20 966 0930

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A Design Intézet lehetőséget ad egy aktív párbeszéd kialakítására a hazai, az európai és a világ design intézményeivel és szakmai szervezeteivel. Példaértékű az intézet és a Mercedes Benz Design Studio együttműködése, mely 2017-ben ünnepli 15. évfordulóját. 15 éve, hogy a MOME partnerre lelt a Daimler Design világszínvonalú szakértői közösségében, támogatva a csúcstechnológia meghonosítását az egyetemen, továbbá az oktatási program nemzetközi színvonalának emelését.

A Daimler Design felismerte a MOME-n azt a tervezői potenciált, amivel a fiatal alkotók, az új generáció friss szemléletmódja hozzájárulhat a Mercedes-Benz márka folyamatos megújulásához. Hisszük, hogy a MOME szakmai háttere, oktatóinak

felkészültsége, valamint hallgatóinak újdonságok iránti fogékonysága a továbbiakban is biztosíthatja a két intézmény közti folyamatos párbeszédet, az elmélyült alkotómunkát.

További információ

Műhelyvezető: Pataki Márta, mérnöktanár

Elérhetőség: pataki.márta@mome.hu | +36 20 661 9325

Szakoktató: Kass Andrea, mérnöktanár

Elérhetőség: akass@mome.hu | +36 20 389 4513

Szakoktató: Nagy Erzsébet, művésztanár

Elérhetőség: ernagy@mome.hu | +36 20 502 6901

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Ebédidő: a műhely 12:50 - 13:40 között ZÁRVA van!

A TechPark kötőműhelyében 8 db különböző típusú és gépfinomságú kéttűágyas kézi síkkötőgépen és 7 db egytűágyas kézi síkkötőgépen sajátíthatják el a diákok a gépi kötés alapjait. 3db pántkötőgép és 1 db pertli kötőgép is rendelkezésre áll.  

Egyes fonalak kötésre alkalmassá tételét segíti a műhelyben lévő 2x4 fejes keresztcsévélőgép.

A síkkötőgépeken készített lapok pulóverré, kardigánná, egyéb kötött termékké alakítását szegővarrógép és ketliző (láncoló varrógép) segíti.

A Kötőműhely egyszerre, egy időben 8 főt tud fogadni.

További információ

Műhelyvezető: Szilágyi Csaba, művésztanár

Elérhetőség: csszilagyi@mome.hu | +36 20 257 6219

Szakoktató: Takács Károly, művésztanár

Elérhetőség: ktakacs@mome.hu | +36 70 289 5179

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A műhelyek a modellezési ismeretek tantárgy helyszíne, ahol a munka-, és szerkezeti modellek, makettek, prototípusok készülnek.

Anyagismereti és anyagalakítási gyakorlatok, szakipari ismeretek átadása történik fém, fa, műanyagok felhasználásával, kézi és gépi forgácsolószerszámok

használatával.

További információ

ELéTakács Kár

Raktárvezető: Kiss György, raktáros

Elérhetőség: kiss.gyorgy@mome.hu | +36 70 684 6318

Raktárvezető: Szili József, raktár adminisztrátor

Elérhetőség: szili.jozsef@mome.hu | +36 30 166 0550

Raktárvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A TechPark műhelyeihez|műtermeihez nyersanyagok és fogyóeszközök raktározása, kiadása.

További információ

Műhelyvezető: Kenyeres András, műszaki tanár

Elérhetőség: akenyeres@mome.hu | +36 20 320 5809

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A szövőműhely alapfeladata a szövött anyag tervezést tanuló hallgatók részére, szövéstechnológiai és szövetszerkezettani elméleti és gyakorlati ismeretek átadása, a szövés alapjaitól a digitális szövettervezésig. A műhelyben kézi szövéssel készülhetnek mintadarabok, anyagkísérletek akár egyedi nagyobb méretű munkák. A munkák készülhetnek, asztali vagy nagyméretű 4-6 nyüstös szövőszéken, illetve digitális vezérlésű 24 nyüstös kézi szövőszéken.

További szolgáltatások – végzett hallgatóinknak:

 • Felvetés
 • Csévélés
 • Elektronikus szövőszék használata, műhelyhasználattal
 • Nagy, mechanikus szövőszék használata, műhelyhasználattal

További információ

MOME TWO

Műhelyvezető: Balla A. Benjámin, művésztanár

Elérhetőség: bballa@mome.hu | +36 20 404 1285

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Lehetőséget nyújt a hallgatók számára betonok keverésére és öntésére. 

Berendezések:

 • Kis keverő
 • 50l-es keverő
 • Mérlegek
 • Rázóasztal

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség.

További információ

Műhelyvezető: Kovács-Nagy Ferenc, mérnöktanár

Elérhetőség: kovacs.nagy.ferenc@mome.hu | +36 30 837 2699

Szakoktató: Ferenczy Dániel, művésztanár

Elérhetőség: ferenczy.daniel@mome.hu | +36 30 682 4566

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A labor a modern technológiákat vezeti be a tárgyalkotás világába.

A műhely technológiái:

 • Lézervágás
 • Gravírozás
 • 3D nyomtatás
 • 3D scannelés
 • Vinil fólia vágás (plotter vágás)
 • Kerámia matrica nyomtatás
 • Prototipizálás
 • 4 db számítógép áll a hallgatók rendelkezésére

Kérlek számolj azzal, hogy egy nyomtatás ideje 10-20 óra is lehet, így kérlek időben informálódjatok. 

A 3D modelleket .stl formátumban hozd.

További információ

Stúdióvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Szakoktató: Krasz Ádám, audio-médiamérnök

Elérhetőség: krasz.adam@mome.hu | +36 30 312 8356

Szakoktató: Zajzon Ákos, video-médiamérnök

Elérhetőség: zajzon@mome.hu | +36 20 661 9125

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség.

További információ

 

Műhelyvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Szakoktató: Zajzon Ákos, video-médiamérnök

Elérhetőség: zajzon@mome.hu | +36 20 661 9125

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

225m 2 -es alapterületű 10,5m magas stúdió műterem filmforgatásra, professzionális kamera szettekkel, hátterekkel, stúdió lámpatestekkel, állványokkal felszerelve, filmvetítő projektor, 4x3 méteres vetítővászon, hangosítás technika szakasszisztencia biztosításával.

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség. Műhelyhasználati szabályzat az ajtón kifüggesztve.

További információ

Műhelyvezető: Oravecz István, egyetemi adjunktus

Elérhetőség: oravecz@mome.hu | +36 70 684 6313

Szakoktató: Richard Usher, mestertanár

Elérhetőség: usher@mome.hu | +36 70 684 6313

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

További információ

Műhelyvezető: Oravecz István, egyetemi adjunktus

Elérhetőség: oravecz@mome.hu | +36 70 684 6313

Szakoktató: Richard Usher, mestertanár

Elérhetőség: usher@mome.hu | +36 70 684 6313

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A fotóműterem a fotó szakon folyó gyakorlati, szakmai munka, legfontosabb helyszíne, de szolgálja a többi szak fotózási igényeit is, sőt bérműteremként is működik a szorgalmi időkön túl.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll.

A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

A műteremhez kapcsolódik egy egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Lehetőség van Flextigth X5 filmszkenner és Epson V850 síkágyas szkenner használatára is.

További információ

Műhelyvezető: Csák Mónika, szakoktató

Elérhetőség: mcsak@mome.hu | +36 20 910 6516

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A gipszműhelyben a kerámia, üveg és porcelán tárgyak modellezése, formakészítése történik, de kiszolgálja a többi tanszék gipszformát igénylő munkáit is.

A formakészítés egyrészt a gipszesztergákon esztergálással történik, valamint a márványasztalokon, gipszöntéssel, sablonhúzással, faragással.

A műhely elkülönített részében fém- és famegmunkálásra alkalmas rész van kialakítva, satuval, állványos fúróval, köszörűvel, kézi barkácsgépekkel.

A szilikonöntésnek is helyet ad a műhely.

További információ

 

Műhelyvezető: Szili József, szakoktató

Elérhetőség: szili.jozsef@mome.hu | +36 30 166 0550

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A Grafikai műhely lehetőséget biztosít különböző papír alapú nyomtatott anyagok előállításához, és ezek utómunkálataihoz. Színes és fekete-fehér lézernyomtatás A/3 méretig. Risograph nyomtatás A/3 méretig. Magasnyomtatás SRA/2 méretig, hagyományosan és digitálisan előkészített nyomóformákról. Dombor és vakdombor nyomtatás. Rézkarc, rézmetszet, mélynyomtatás A/3 méretig. Digitális és hagyományos aranyozás A/3 méretig. Kötészeti munkák kivitelezése, papírvágás, paszpartu vágás, sarokkerekítés, biegelés, perforálás, laminálás, thermograph eljárások használata.

A műhely egyszerre, egy időben 6 főt tud fogadni.

További információ

Műhelyvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Szakoktató: Krasz Ádám, audio-médiamérnök

Elérhetőség: krasz.adam@mome.hu | +36 30 312 8356

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 10:00-16:00

Az AVID ProTools rendszerére épülő stúdiónk alkalmas 5.1-es hangkeverésre, zenei felvételek, hangalámondások készítésére. A méltán népszerű Genelec 8030 stúdiómonitorok és 7060BP szubláda tökéletes referenciahangzást biztosít.

A felvételi és keverőhelység közt kiépített Dante rendszernek köszönhetően külső hangtechnikát is könnyedén tudunk csatlakoztatni hangrendszerünkbe. 

A felvételi helységben helyet kapott 8 csatornás (Yamaha HS8) hangrendszer széles lehetőséget biztosít zenei és akusztikai kísérletek folytatására.

További információ

Műhelyvezető: Bokor Zsuzsanna, szakoktató, művésztanár

Elérhetőség: zsbokor@mome.hu | +36 20 502 7500

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A kerámia műteremben magastüzű, főleg kőedény agyagokat használunk. Különféle agyagozási technikákra alkalmas a hely (Korongozás, felrakás, építés...) 

 • 5 motoros korong, lapnyújtó, gyúrógép, fülprés, 12 asztal, és polcok találhatók itt.

 

Porcelán Labor  T_-129

A porcelán öntőben csak fehér porcelán prés vagy öntőmasszával dolgozunk. Rendelkezésre áll egy lábkorong, bekorongozó gép, masszakeverő, 2 asztal és polcok. A gipszműhelyben elkészült gipszformákba itt lehet beönteni, vagy bekorongozni, az elkészült tárgyakat bepucolni és a polcokon szárítani.

 

Pigment Labor  T_-130

Itt mérjük össze a máz-alapanyagokat majd őröljük, vagy áztatjuk föl a kész mázakat. Mázazó szekrény elszívóval, szórópisztoly, őrlőgép, mérlegek és alapanyagok állnak rendelkezésre.

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos.

 

Kemence Tér  T_-126

Itt történik a megszáradt agyag tárgyak kizsengélése az elektromos kemencékben (960 C) majd a mázas égetés általában magas hőfokon (1200C-1300C) elektromos vagy gáz kemencében. Itt helyeztük el a szárítószekrényt, amiben a gipsz formákat szárítjuk. Az itt lévő polcokon tartjuk a zsengélendő és a mázazandó tárgyakat. Két asztal van a mázazáshoz és kemence kiszedéshez. Az üveges kemencék és az üveghuta is itt található.

További információ

Stúdióvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Szakoktató: Krasz Ádám, audio-médiamérnök

Elérhetőség: krasz.adam@mome.hu | +36 30 312 8356

Szakoktató: Zajzon Ákos, video-médiamérnök

Elérhetőség: zajzon@mome.hu | +36 20 661 9125

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A hallgatók számára a technikusi szobában van lehetőség kölcsönözni médiatechnikai eszközöket. Mind a kiveitelre mind a visszavételre kizárólag az alább jelzett időpontokban van lehetőség! A részletes eszközlistát a lenti QR kód beolvasásával érhetitek el!

További információ

 

Stúdióvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Szakoktató: Krasz Ádám, audio-médiamérnök

Elérhetőség: krasz.adam@mome.hu | +36 30 312 8356

Szakoktató: Zajzon Ákos, video-médiamérnök

Elérhetőség: zajzon@mome.hu | +36 20 661 9125

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

T_-205        Vetítő Előtér        6,02 m²
T_-206        Vetítő / Hangstúdió Gépház        13,97 m²
T_-207        Vetítő És Hangtechnikai Okt.helyiség        48,53 m²

További információ

 

A műhely leírása: Food design - a labor működése még kialakítás, tartalma feltöltés alatt.

További információ

Műhelyvezető: Józsa Pál

Elérhetőség: pjozsa@mome.hu | +36 20 253 6962

Műhelyvezető: Magyari Márton

Elérhetőség: mmagyari@mome.hu | +36 20 851 6345

Műhelyvezető: Mohácsi András

Elérhetőség: mohacsi@mome.hu | +36 20 989 8025

Műhelyvezető: Szegedi Csaba

Elérhetőség: szegedi@mome.hu | +36 20 460 8055

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

A rajzi és plasztikai műterem az egyetemen zajló vizuális művészeti stúdiumok helyszínéül szolgál.

A műterem elsősorban az alapképzési ábrázolási kurzusoknak, rajzi, plasztikai és színes tanulmányi gyakorlatoknak, illetve azokhoz kapcsolódó elméleti előadásoknak ad teret.

A tantervi kurzusok idején kívül, a hallgatók a műterem oktatóinak engedélyével, egyeztetett időben egyéni műtermi feladatokra is használhatják a műtermet.

További információ

Műhelyvezető: Kovács-Nagy Ferenc, mérnöktanár

Elérhetőség: kovacs.nagy.ferenc@mome.hu | +36 30 837 2699

Szakoktató: Ferenczy Dániel, művésztanár

Elérhetőség: ferenczy.daniel@mome.hu | +36 30 682 4566

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Lehetőséget nyújt a hallgatók számára különböző rostos anyagokból történő tárgyak készítésére. A labor használatával kapcsolatban kérlek, érdeklődjetek időben.

Berendezések:

 • Ipari szecskázó
 • Kézi turmix gép
 • Kézi prés
 • Hidraulikus prés

További információ

Műhelyvezető: Mucha Zsolt, szakoktató

Elérhetőség: zsmucha@mome.hu | +36 20 502 6412

Szakoktató: Varga Anikó, mesteroktató

Elérhetőség: anvarga@mome.hu | +36 20 460 2394

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 8:00-16:00

A nyomó műhely szitakészítésre (kivéve levilágító film nyomtatása) alkalmas. 

 • egy hatasztalos, hatfejes trikónyomó géppel, illetve 
 • egy 8 méteres 160 cm es széles iparifilc borítású nyomóasztallal rendelkezik. 

Lehetőség van szitanyomatok készítésére egy vagy több színben. A trikónyomó gépen 6 színnel A3-as méretig, a nyomóasztalon egy színnel 8 méter hosszig. Karussel használat és bérlés, szitakészítés, extra méretű anyag nyomása, hőprés.

A műhely egyszerre, egy időben 8 főt tud fogadni.

További információ

Műhelyvezető: Kenyeres András, műszaki tanár

Elérhetőség: akenyeres@mome.hu | +36 30 312 8392

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség. Műhelyhasználati szabályzat az ajtón kifüggesztve.

További információ

Műhelyvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Szakoktató: Zajzon Ákos, video-médiamérnök

Elérhetőség: zajzon@mome.hu | +36 20 661 9125

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

45 fő befogadására alkalmas tér, ipari környezet, traverzek a hang és fénytechnikai berendezések és installációk felfüggesztéséhez ill. építéséhez.

További információ

Műhelyvezető: Balla A. Benjámin, művésztanár

Elérhetőség: bballa@mome.hu | +36 20 404 1285

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Az üvegcsiszoló műhelyben az üveg hideg megmunkálása történik. A különböző gépek alkalmasak a félkész tárgyak vágására, csiszolására, homokfúvására és polírozására.

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség.

További információ

Műhelyvezető: Balla A. Benjámin, művésztanár

Elérhetőség: bballa@mome.hu | +36 20 404 1285

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Az üvegtechnika laborban lehetőség van gázégő mellett melegüveg alakításra. A vágóasztal a síküveg darabolására, ólomüveg készítésre, ragasztásra nyújt lehetőséget. A terem mellett található kemencetérben egész évben az üveg melegen történő alakítására alkalmas kemencék és időszakosan működő üvegfúvó huta található.

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség.

További információ

Stúdióvezető: Erdélyi Zsolt, média műtermek vezető

Elérhetőség: erdelyi.zsolt@mome.hu | +36 30 312 8392

Szakoktató: Krasz Ádám, audio-médiamérnök

Elérhetőség: krasz.adam@mome.hu | +36 30 312 8356

Szakoktató: Zajzon Ákos, video-médiamérnök

Elérhetőség: zajzon@mome.hu | +36 20 661 9125

Műhely nyitvatartás: munkanapokon 9:00-17:00

Potenciális veszélyek: Oktató nélkül a műhelyben tartózkodni tilos. Az eszközök használatára balesetvédelmi oktatás és betanítás után van lehetőség.

További információ