Rólunk

A Design- és vizuálisművészet-tanárképzése a MOME MA szakjainak megfelelő képzésben résztvevő hallgatókat, illetve végzetteket fogad az ország minden hasonló képzést nyújtó intézményéből. A jelentkezés feltétele osztatlan egyetemi szintű képzésben vagy mesterképzésben iparművészeti/design, építőművészeti, film- és videoművészeti, vagy multimédia művészeti szakterületen szerzett végzettségnek, vagy ugyanilyen képzési ág mesterképzésében a tanulmányok megkezdésének igazolása. 

A diploma lehetővé teszi az általános képzést nyújtó iskolák Vizuális kultúra tantárgyának oktatását és a tervezői szaknak megfelelő terület tanítását művészeti szakképzés keretében.

A Design- és vizuálisművészet-tanár szak erős elméleti (pedagógiai és pszichológiai) megalapozást, ugyanakkor korszerű gyakorlati szakmódszertani képzést nyújt a tanárjelölteknek. A diplomával lehetőség nyílik a Vizuális kultúra tantárgyának oktatására általános képzést nyújtó iskolákban, illetve a tervezői szaknak megfelelő terület tanítására művészeti szakképzés keretében.

 

Intézetigazgató: Horányi Attila PhD

Szakvezető: Bényei Judit PhD

Szakfelelős: Illés Anikó PhD

Szakmenedzser: Hőrich Nóra

Oktatási titkár: Juhász Péter

Képzés hossza 2 félév
Következő indul 2022
Kompetenciák

  • pedagógiai kompetenciák
  • vizuális nevelés módszertana
  • pszichológiai ismeretek
  • gyakorlat orientált oktatás
  • valós tanítási tapasztalat
  • nemzetközi projektek

Szakleírás

A képzés célja a művészeti képzési terület iparművészeti, építőművészeti, film- és videóművészeti, valamint multimédia képzési ág mesterképzési szakjaira alapozva olyan művésztanárok képzése, akik a középfokú művészeti szakképzésben, a középfokú design- és vizuális művészeti szakképzés számára megfogalmazott általános és a szakirányú képesítés speciális követelményeinek teljesítésére fel tudják készíteni a tanulókat, képesek a Nemzeti alaptanterv szerinti művészetek műveltségi terület nevelési- oktatási feladatainak, továbbá az alapfokú művészeti oktatás és a nem iskolarendszerű oktatás feladatainak ellátására. A képzés felkészít a tanári szakképzettségnek megfelelő pedagógiai vagy a szakterületi tanulmányok doktori képzésben történő folytatására. A tanárképzésben résztvevők számára az állam 14 támogatott félévet biztosít.

Munkatársak

Szakvezetők és szakfelelősök
Bényei Judit PhD, Design- és vizuálisművészet-tanár MA szakvezető, egyetemi docens
Illés Anikó PhD habil., Design- és vizuálisművészet-tanár MA szakfelelős, habilitált egyetemi docens
Menedzsment
Hőrich Nóra, szakmenedzser
Juhász Péter, oktatási titkár
Oktatók
Arndt Bernadett, egyetemi tanársegéd
Berky Tamás, egyetemi adjunktus
Pallag Andrea, egyetemi adjunktus
Óraadók
Lipták Ildikó, óraadó

Hírek

Showroom