Online oktatás, szoftverek

Abban az esetben, ha online órán veszel részt, vagy a félév online oktatásban zajlik, az egyetemi órák elsődleges platformja a Google Classroom. További infók a Neptunon olvashatók többek közt arról, hogy mire való a MOME G Suite, hogyan férhetsz hozzá a Teams-hez, és más, a tanulást segítő szoftverekhez jogtisztán, hallgatói jogviszonyban.

MOME G Suite

Google szolgáltatások mome.hu email címmel

Beiratkozás után minden hallgatónk kap egy @g.mome.hu végződésű e-mail címet, melynek eleje a hallgatók esetében megegyezik annak az e-mail címnek az elejével, amit a felvételi során, illetve a létrehozáskor a Neptunban is használ.

Tehát ha valaki a Neptunban ezt az e-mail címet használja: kovacs.csiga.mihaly3@gmail.com, akkor az ő G Suite-os email címe ez lesz: kovacs.csiga.mihaly3@g.mome.hu .

A belépéshez szükséges adatokat e-mailben kapja meg minden hallgató, és ezekkel tudja majd használatba venni.

A @g.mome.hu e-mail cím használata a hallgatók számára nem kötelező, de ajánlott, ugyanis ezen az accounton az egyetemi regisztráció révén a tárhelyünk gyakorlatilag korlátlan, illetve elkülönül a privát levelezéstől. A hallgatói jogviszony megszűnésével az email cím is megszűnik.

Itt találhatsz egy magyar és egy angol YouTube tájékoztatót a Google Tanterem használatáról hallgatók számára.

 

Egyetemi email cím O365 rendszerben

A Microsoft Office szoftverek és szolgáltatások használatára egyetemi email címmel is van lehetőség.

Aktív hallgatók igényelhetnek felhasznalo@my.mome.hu email címet is. Ennek segítségével használhatók az O365 online szolgáltatásai, és a Microsoft Office 365 ProPlus is.

Bővebb információ a my.mome.hu oldalon.

 

Microsoft szoftverek használata használata saját tulajdonú eszközökön

A Tisztaszoftver Program keretében lehetőség van saját számítógépeken a Microsoft Office 365 ProPlus használatára. A programcsomag használatához a https://o365.oh.gov.hu/ oldalon kell regisztrálni.

 

Az e-mail címmel, regisztrációval, belépéssel kapcsolatos kérdéseket, kérjük, a ci-it@mome.hu címre küldd.