Nemzetközi tevékenység

KONTAKT

Hallgatói mobilitás

Erős-Tárczy Zsuzsanna
Erasmus+ / Campus Mundi koordinátor
erasmus@mome.hu

Tanulmányi, Információs és Oktatási Központ
MASTER épület M_101-es szoba
Hétfő és Szerda 9:30-11:30, 13:00-15:00
Péntek: 9:00-11:30, 12:30-14:00

 

Oktatói mobilitás és intézményi megállapodások

Németh Zsófia 
nemzetközi program koordinátor
Erasmus-mobilitás és nemzetközi kapcsolatok
nemeth@mome.hu

Nemzetközi projektek

Falvai Györgyi
vezető koordinátor,
nemzetköziesítés
falvai@mome.hu

UP épület U_514-es szoba

MOME EUC száma: EUC 43139-LA-1-2014-1-HU-E4AKA1-ECHE

MOME Erasmus kód: HU BUDAPES27

Tudatában vagyunk annak, hogy a művészet és a design csak nyitott, sokszínű és globális kontextusban érzékelhető, értelmezhető és megvalósítható, így a nemzetközisítés egyetemünk intézményfejlesztésének kulcsfontosságú stratégiai célkitűzése volt és marad. A MOME 1998-ban csatlakozott az Európai Unió Erasmus programjához. Az elmúlt 30 évben az egyetem szoros partnerségeket épített ki európai akadémiai intézményekkel, nemzetközi oktatási és kutatási projekteket valósított meg, törekedett arra, hogy a hallgatók, a tanárok és a munkatársak egyaránt minél magasabb számban vegyenek részt a mobilitásokban, az EU keretein belül és kívül is, valamint számos nemzetközi szakmai hálózat részévé vált.

A MOME jelenleg az újradefiniálás szakaszát éli. Az elmúlt öt évben az egyetem egy átfogó fejlesztési program révén megújította fizikai környezetét, új akadémiai létesítményeket, korszerű technológiai parkot és innovációs központot hozott létre. A MOME átalakította és fejlesztette oktatási programjait, új K+F+I portfóliót és programokat hozott létre, valamint jelenleg működési és pénzügyi modellje megújításán dolgozik.

Célunk, hogy világszerte elismert, jövőorientált egyetemmé, az Európai Oktatási Térség kiemelkedő intézményévé váljunk, amely készen áll a 21. század kihívásaira. A következő öt évben a MOME továbbra is kitartóan építi magát. Az átalakulás részeként az egyetem arra törekszik, hogy jelentős mértékben megerősítse és bővítse a nemzetköziesítési tevékenységét.