Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
modellvaltas@mome.hu

Egyetemünk fenntartója a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány, melynek stratégiai célkitűzése, hogy 2030-ra saját területén a MOME legyen Közép-Európa legelismertebb egyeteme. Az Alapítvány meghatározza a vízió megvalósításához szükséges főbb feladatokat, aktívan támogatja és ellenőrzi az egyetemet azok végrehajtásában — emellett ösztöndíjjal is támogatja a legkiválóbb hallgatókat. Az Alapítvány vezetője az elnök.

Az Alapítvány kuratóriumának tagjai

 

Böszörményi-Nagy Gergely
a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke

A Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója. 1984-ben született Budapesten. Egyetemi tanulmányait a Corvinuson, a CEU és a Stanford üzleti karán, majd a London School of Economicson végezte. Magyarország innovációs ökoszisztémájának fejlesztéséért 2020-ban Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki.

 

Fülöp József
kuratóriumi tag

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, e pozícióban immáron második ciklusát tölti.  Egyetemi tanár, vizuális kommunikáció tervező, animációs filmrendező, producer, a hazai kreatívipar miniszteri biztosa.

 

Kopek Gábor
kuratóriumi tag

Fotográfus, médiaművész, egyetemi tanár, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem korábbi rektora, a MOME campusfejlesztésének kezdeményezője, melyet miniszterelnöki megbízottként irányított, jelenleg miniszteri biztosként a 21st Laboratory Program vezetője, amely a kreatív gondolkodás és a művészeti képzés összefüggéseit kutatja.
fotó: Kékesi Donát

 

Scheer Sándor
kuratóriumi tag

A Széchenyi István Műszaki Főiskolán szerezte meg hídépítő üzemmérnöki diplomáját, ezt követően kezdett dolgozni az építőiparban, a magasépítés területén. Az egyik legnagyobb hazai magasépítőipari vállalat, a Market Építő Zrt. alapító - társtulajdonosa és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, a Hotel Clark tulajdonosa, valamint a magyar McDonald’s Developmental Licensee partnereként fejleszti és üzemelteti a piacon működő éttermeket.

 

Szemerey Szabolcs
kuratóriumi tag

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatójaként a kecskeméti CAMPUS beruházás tervezésért és kivitelezésért volt felelős, továbbá a Neumann János Egyetemen zajló anyagtechnológia, környezettechnológiai, nemzetközi logisztikai és oktatástechnológiai fejlesztésekben vett részt. Jelentős sikereket ért el a hazai jármű,- és gépipari beszállító fejlesztés területén együttműködve Kecskemét környéki hazai és nemzetközi tulajdonú vállalatokkal. Emellett számos iparkamarai projektben szakértő, részt vett az Új Széchényi-Terv stratégiai kidolgozásában is. 

 

Szántó András 
szakmai főtánácsadó

New Yorkban élő író, kutató, kulturális- és médiatanácsadó. Az egyik legelismertebb magyar név a nemzetközi művészeti életben, aki stratégaként olyan intézményekkel és márkákkal működött együtt, mint a Stanford University, a Metropolitan Museum of Art, az Art Basel, a Szépművészeti Múzeum, a Rolls-Royce vagy a BMW.  Írásait a The New York Times és a The Wall Street Journal is publikálta. Családi és intézményi szinten is kötődik a Moholy-Nagy családhoz. 2020-2021-ben támogatta a MOME stratégiai márkaépítés folyamatait illetve aktívan részt vett a Brand Book előkészítésében is.

 

 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány Felügyelő Bizottsága 

 

Fellegi Tamás
felügyelő bizottsági tag
Jogász, politológus, üzletember, korábban nemzeti fejlesztési miniszter

 

Grüner György
felügyelő bizottsági tag
Fizikus, az amerikai UCLA professzora, az MTA külső tagja, Guggenheim-díjas, műgyűjtő

 

Jávor Márk
felügyelő bizottsági tag
Jogászként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd három év ügyvédjelöltséget követően jogi szakvizsgát tett. Ügyvédként dolgozik, a bő tíz éves praxisa alatt évekig ellátta több alapítvány teljes körű jogi képviseletét. Nős, két fiúgyermek édesapja.

 

Hírek