Innovációs Központ

A MOME Innovációs Központ (MOME IK) az egyetem kutató, fejlesztő, innovációs és tudástranszfer pólusa, Közép-Európa egyik legnagyobb kreatív-innovációs központja. A design eszköztárának felhasználásával célja új tudás létrehozása, termékek, szolgáltatások fejlesztése, valamint az eredmények társadalmi és piaci hasznosságának kiaknázása. Az IK feladatának tekinti a térség kreatív iparának fejlesztését, a hazai vállalkozások és a gazdaság élénkítését, a társadalom kreativitásának és a designkultúrának fejlesztését.

A központ interdiszciplináris, jövőorientált, kreatív tevékenységet folytat, amelynek szakmai fókuszában korunk nagy kihívásai állnak: a technológiai átalakulás, az ökológiai és társadalmi fenntarthatóság, illetve a kreativitás, mint az innováció mozgató ereje.

A kutatás mellett a központ képzéseket és támogató tevékenységet nyújt az egyetem hallgatói számára, emellett szolgáltató szerepet lát el piaci, állami és civil szereplőknek. 2019-ben a MOME IK keretein belül jött létre Magyarország első kompetencia központja, a Design Kompetencia Központ (DKK), amelynek célja a hazai vállalkozások támogatása design és kreatív ismeretekkel.

 

 

Hírek