MOME alumna és kutató az MMA idei ösztöndíjasai között

Textiltervezés

Kárpáti Judit Eszter DLA textiltervező művészt, a MOME Innovációs Központ posztdoktori kutatóját is beválasztották a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) három évre szóló Művészeti Ösztöndíjprogramjának nyertesei közé. 

A Magyar Művészeti Akadémia idei, a 2022-2025. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogramjának keretében több mint tízszeres túljelentkezés mellett 100 nyertest jelöltek ki, a pályázatokat Vashegyi György, az MMA elnöke által felkért tíztagú döntőbizottság külső szakértőkkel együttműködésben bírálta el

Az ösztöndíjprogram nyertesei között szerepel Kárpáti Judit Eszter, egyetemünk Textilszervezés szakjának és Doktori Iskolájának alumnája, az EJTECH stúdió társalapítója, aki jelenleg óraadó oktatóként és az Innovációs Központ Kreatív Technológiai Hubjának kutatójaként tevékenykedik a MOME-n. 

Művészeti kutatásában az ember és a technológia kapcsolata, valamint a különböző területek; mint a textilművészet, az újmédia, az információs technológia, az anyagtudományok, az interakció- és hangtervezés vagy a digitális technológiák közötti átjárhatóság foglalkoztatja. 

Kárpáti Judit Eszter a Kultúra.hu-nak mesélt a kísérletező szemléletű művészetéről: Pénteki kultúrrandi Kárpáti Judit Eszter art-tech textilművésszel – kultúra.hu

Az ösztöndíjprogram nyerteseinek teljes listája elérhető az MMA honlapján: Ösztöndíjasok 2022 (mma-mmki.hu) 

Publikálva: 2022-07-14 11:18:00

Hírek