Friss diplomás MOME hallgató nyerte a MÉD legjobb terv díját

Építészet

17. alkalommal ismerte el az idei év legkiemelkedőbb alkotásait az Építészfórum a Média Építészeti Díja gála keretében az Uránia Nemzeti Filmszínházban szombaton este. A terv kategória legjobbjának járó díjat Kopacz Hanna az ŐRKŐ. Köztérfejlesztés és típusház egy cigánytelepen című munkája kapta.

 A minden évben ősszel megrendezett verseny célja, hogy a magyar építészet legjavát megismertesse a kortárs építészet iránt érdeklődőkkel. Az esemény az egész szakmát lázban tartja, hiszen neves szakmai zsűri dönt a díjak odaítéléséről, és a gála különlegessége, hogy a nevezett alkotások, tervek zsűrizése a nagyközönség előtt zajlik.

 Az idei megmérettetésen több mint 160 munka versenyzett egymással, közülük a gálaestet megelőzően nemzetközi előzsűri választott ki öt-öt finalistát épület és terv kategóriában.

79 tervet, 63 épületet és 20 épített környezeti munkát neveztek a tervezők, amelyek közül két családi ház, egy óvoda, egy tornacsarnok és egy iroda versengett az év legjobb épületének járó díjért, a tervek között öt diplomamunka mérkőzött meg egymással.

 A MOME Építészeti Intézetében 2021-ben diplomázott Kopacz Hanna mestermunkájában (konzulensek: Marián Balázs, Zétényi Zsófia) azt vizsgálta, hogy milyen egyszerű, ugyanakkor életszerű építészeti, urbanisztikai és tájépítészeti eszközök járulhatnak hozzá egy erdélyi cigánytelep életszínvonalának javításához. A munkáról korábban részletesen beszámolt az Építészfórum, de írt róla a Designisso is.

 További részletek a Média Építészeti Díja oldalán és itt.

Publikálva: 2021-11-09 09:28:00

Hírek