Lebegő egyetemet díjaztak a MOME Ugrás a jövőbe! pályázatán

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által szervezett 2021-es Ugrás a jövőbe pályázat keretében a Flotta csapata egy vízen lebegő egyetemet álmodott meg a Balaton partjára, Csopakra, 2040-es céldátummal.

A budapesti Madách Imre Gimnázium 10. osztályos tanulói, Perlaky Zsófia, Schreiner Víta és Windtner Vica a kreatív ötletpályázaton nem véletlenül egy sok tekintetből újszerű felsőoktatási intézményt terveztek meg és dolgoztak ki a II. fordulóban, ezzel 3. helyezést elérve a középiskolásoknak kiírt jövődesign pályázaton.

A FUCS, azaz a Floating University Csopak megtervezésére azért vállalkozott a csapat, mivel hamarosan saját maguk is abba a helyzetbe kerülnek, hogy felsőoktatási intézményt kell választaniuk továbbtanulásuk részeként és a pályázati kiírással összhangban meg szerették volna mutatni, szabadon engedve kreativitásukat és fantáziájukat, hogy ők, mint középiskolások, milyennek látnák az ideális felsőoktatási közeget a jövőben: milyen témában és milyen kérdésekkel foglalkozva lenne a legizgalmasabb, de akár a legsürgetőbb is szakemberek képzése, milyen folyamatokkal foglalkozzanak a kutatók a jövőben és természetesen azt, hogy mindezt milyen környezetben fogják tenni ideális esetben.

A teljes cikk az Építészfórum oldalán olvasható.

Publikálva: 2021-07-01 15:56:00