„Pontosabban tudtam megfogalmazni a jövőképem” - Lezárult a MOME első alumni mentorprogramja

Menedzserképzés

„Pontosabban tudtam megfogalmazni a jövőképem” – többek között ez állt a DMM Alumni Mentorprogram során adott hallgatói visszajelzésekben. A 2020/2021-es tanév a Design- és művészetmenedzsment szakos hallgatók és alumnik számára egy új lehetőséget hozott. Tíz korábban ugyanitt, ugyanezen szakon végzett tért vissza mentori szerepben az egyetemre, hogy szakmai tapasztalataik, tanácsaik révén támogatást nyújtsanak karrierúttal kapcsolatos kérdésekben a hallgatóknak. A program keretében a résztvevő mentoráltak többek között gyakorlati helyekere, állásokra tettek szert, portfóliójukat és szakmai tapasztalataikat a mentorok által hozott projektekkel bővítették.

Az alumni mentorprogram célja, hogy összekösse a korábban ugyanezen szakon végzetteket a jelenlegi hallgatókkal, mely keretében mentor-mentorált párokban dolgoznak a résztvevők. A célkitűzéseik között szerepelt többek között a mentoráltak szakmai gyakorlati helyének megtalálása, szakmai motivációk azonosítása, karriertervezés, munka-magánélet egyensúly megteremtése, a szabadúszók világának, valamint a mentor munkájának a megismerése. A közel teljes tanévet lefedő program során a résztvevők online formában is folyamatosan együtt dolgoztak. A mentorok összetétele mind szakmai hátterük, mind a karrierútjaik tekintetében rendkívül változatos. KKV szektorból, nagyvállalatoktól érkező, valamint szabadúszó és saját vállalkozással rendelkező végzettek is visszatértek az egyetemre. Szakterületeik többek között: műtárgypiac, kkv menedzsment, film, színház, videógyártás-rendezés, zeneszerzés, programszervezés, márkaépítés, vizuális kommunikáció és projektmenedzsment.

A mentorprogramban nyújtott mentori munkáért és a program sikeres teljesítéséért a tíz mentornak és tíz mentoráltnak German Kinga, szakvezető, egyetemi docens adta át az elismerő okleveleket a 2020/2021-es tanév végén.

A DMM Alumni Mentorprogram a szak vezetésének (Ébli Gábor és German Kinga) támogatásával, Bodnár Tekla MOME doktoranda kezdeményezésére és teljes körű szervezésében jött létre. A hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, a szervező korábbi szakmai tapasztalatai és a szak egyedi jellemzői hívták életre a hagyományteremtőnek szánt programot.

A programban részt vett mentorok: Bugár Edina, Farkas Anita, Fränk Barbara, Kocsis Bence, Kocsis Flóra, Kudron Anna, Petrovits Genovéva, Tóth Fruzsina, Vasali Katalin, Vikárius Réka

Mentoráltak: Bodó Bence, Donáth Anna Róza, Emődi Gergő, Fehér Zsófia, Gesztesi Anna, Gollob Lilla, Herter Júlia, Marosán Borbála, Nagy Zsófia, Pusztai Rozina

 

Publikálva: 2021-06-30 20:51:00

Hírek