A Dunántúl akusztikai ökológiájának megörökítése a MOME és az iASK együttműködésében

Média design

"A hang hete alkalmából elkészült a salföldi pálos kolostorrom, mint hangtáj honlapja annak a programnak a keretében, amelyet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem indított a kőszegi iASK (Institute for Advanced Studies Kőszeg – Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete) együttműködésével. A program tárgyát a Dunántúl akusztikai ökológiája adja, valamint az iASK zenei műhelyében elindított “Hangzó város” kreatív vidéki zenei fejlesztési program elemei." írja az UNESCO honlapján arról a projektről,melyben Hajnóczy Csaba MOME oktató és hallgatóink is részt vettek.

A különleges tartalomról Csaba az alábbiakat fogalmazta meg:

"Az őszi szemeszterben, a megelőző tanévben elindított hang-ökológiai programom második fejezeteként a Dunántúl hangtájaira fókuszáltam. Mizsei Zoltánnal, a kőszegi iASK munkatársával, a Zeneakadémia docensével szövetkezve a számos kínálkozó lehetőség közül a pálos kolostorhálózat hangvilága felé indultunk, és kiválasztottuk a salföldi romot. A szabadon választható kurzuson 12 hallgató vett részt, mind a négy intézetből. A sokrétűen felkészült, motivált csapattal az alábbi linken megnyitható honlapot készítettük.

Saját "médiaosztályunk" az elmúlt napokban és a most következőkben  tv- és rádióinterjúkban, online megjelenésekben realizálódó érdeklődést teremtett. Az UNESCO  "A hang hete" eseményének keretében híradást jelentetett meg honlapján."

Jó hallgatást kívánunk! 

Publikálva: 2021-01-27 09:00:00

Hírek