Tasnádi Gergely MOME Építész Almuni a 2020-as MÉK-MÉSZ diplomadíjasok között

Építészet

A Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) idén is meghirdette a legjobb diplomamunkákat feltérképező pályázatát, a Diplomadíj 2020-at. A versenyre idén minden eddiginél több pályamunka érkezett be, összesen 112.

A diplomamunkák több kategóriában versenyeztek, külön zsűri bírálta el az építész, a táj- és kertépítész, a belsőépítész, a terület- és településszervezéssel és műemlékvédelemmel foglalkozó diplomaterveket.

Az Építészeti Tagozat díjazottjai (értékelő bizottság: Szalay Tihamér – zsűri elnök, Nagy Csaba, Gall Anthony, Turi Attila, Vadász Bence) között van a MOME júniusban diplomát szerzett alumnusa, Tasnádi Gergely is, aki ELDORADO címen a VII. kerületi Kis Diófa utcába tervezett műanyag újrahasznosító üzemet. A terv laudációját Nagy Csaba írta:

„A jelen: A budapesti Bulinegyed több száz vendéglátó-ipari egységében nagy mennyiségű újrahasznosítható hulladék keletkezik, flakonok, csomagolások, papír és fém. 

A vízió: A Kis Diófa és Csányi utca közötti Eldorádó ezt helyben újrahasznosítja, a kerület és lakosai számára hasznos tárgyakat, belsőépítészeti alapanyagokat készítve.  

A kétszintes kísérleti műhely egy transzparens csarnok. A rövidtávú lakhatást biztosító lakások, többfunkciós közönségforgalmi terek egy meglévő hagyományos magastetős és egy magas keskeny új épületben találhatók. Jelszerű elemek a városi szövetben.

A diploma része maga a műanyag újrahasznosító gép is, mely egy kísérleti low-tech gépeket fejlesztő cégnél készült Hollandiában, a diplomázó közreműködésével. 

A helyi Önkormányzat is érdeklődik utána: lehet, hogy nem csak egy diplomaterv marad?”

Tasnádi Gergely ezzel a diplomamunkával már megnyerte az idei rektori díjat, ennek kapcsán bővebben írt már az Építészfórum is a tervről.

 

A diplomamunka témavezetője Marián Balázs, konzulense Dave Hakkens és Rory Thor Hakkens voltak, az elméleti konzulens pedig German Kinga volt.

Gratulálunk az újabb sikerhez!

 

Publikálva: 2020-10-07 08:31:00

Hírek