Díjat nyert a MOME campusfejlesztése

Építészet

A 2019-es Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat III. helyezését, valamint a Pályázók Szavazatának különdíját nyerte el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusfejlesztésének Technológiai Park egysége.

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a  Magyar Ingatlanfejlesztési Nívó díj Pályázatot. A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai és laikus közönségnek, a kiemelkedő alkotások megjutalmazása. Az elmúlt 20 alkalommal a hazai pályázaton több, mint 400 alkotás mutatkozott be és a legjobbak nagy sikerrel szerepeltek a hazai eseményt követő Wall Street Journal által támogatott FIABCI Prix d`Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 22 első és 30 második díjat nyertek.

Az idei pályázaton 30 kiváló ingatlanfejlesztés indult melyek között vannak kiemelt kormányzati, önkormányzati és magán befektetői beruházások, rendeltetésüket tekintve irodaházak, szállodák, kereskedelmi, oktatási, kulturális  és sport célú fejlesztések, ipari és  lakóépületek.

 

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai a fejlesztési koncepció, az építészeti értékek, a projekt megvalósításának műszaki megoldása, a kivitelezés minősége, a fejlesztés gazdaságossága és eredményessége, társadalmi hasznossága, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb környezetében lakók életkörülményeinek javításához. 

További információ: Építészfórum

Publikálva: 2019-11-16 15:36:00

Hírek