Kovács Csaba építész habilitációs előadása

2021. április 22., 10:00 Online

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolája tisztelettel meghívja Önt Kovács Csaba Ybl-díjas és Pro Architectura díjas építész, egyetemi docens, az Építészeti Intézet vezetőjének habilitációs előadására.

Időpont: 2021. április 22. 10 óra.
Az esemény platformja zoom webinár, a részvétel regisztrációhoz kötött: regisztrációs link
A zoom elérési linkje a regisztrációra kapott válaszban lesz. Felhívjuk a figyelmet, hogy az előadás nyilvános.

Az előadást élőben is közvetítjük a Doktori Iskola YOUTUBE csatornáján.

A szakértő bizottság elnöke Getto Tamás DLA habil. egyetemi tanár, MOME Építészeti Intézet, tagjai: Koós Pál Ferenczy-díjas habil. egyetemi tanár, MOME Design Intézet és Szabó Levente DLA habil. egyetemi tanár, BME Középülettervezési Tanszék, az Építőművészet Doktori Iskola törzstagja.

10.00 - 10.55: Nyilvános szakmai kollokvium - Tervezői, oktatói pályakép
Az előadás után a bizottsági tagok és a közönség kérdezhet, majd a bizottság zárt körben értékel. Sikeres eredmény után az esemény folytatódik a habilitációs előadással ugyanazon a platformon.

12.15 - 13.15: Oktatási előadás (including a summary in English)
Talált tárgy – a múlt építményeinek hasznosítási lehetőségei a kortárs építészetben – Found object - Possibilities of utilizing the constructions of the past in contermporary architecture

Korunkban, mikor a fenntarthatóság kérdésköre ráirányítja a figyelmet az elavuló épületállomány sorsára, új megközelítések nyerhetnek teret. Egy korábban értéktelennek tűnő épülettel megtörténhet, hogy kulturális ereje megnő, felértékelődik, és a kortárs progresszív építészet alanyává válik, ezzel jelentősen alakítja az épített környezetről hordozott korábbi képet. De a régi felértékelődésének más - rejtettebb - mozgató rugói is lehetnek...
Az előadást kérdések, hozzászólások követik, majd a bizottság értékelése zárja az eseményt.

Publikálva: 2021-04-12 17:18:00

Hírek