Vargha Balázs tervezőgrafikus habilitációs előadása

2021. március 31., 11:00 Online

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolája tisztelettel meghívja Önt Vargha Balázs Ferenczy-díjas tervezőgrafikus, a MOME Tervezőgrafika MA szakvezető egyetemi docensének habilitációs előadására.

Időpontja: 2021. március 31. szerda 11 óra, platform: zoom webinár. Az eseményről felvétel készült, amely itt megtekinthető.

A szakértő bizottság elnöke Tasnádi József DLA habil. egyetemi tanár, Média Intézet, Média Design Szak MA szakvezető, tagjai: Barcza Dániel DLA habil egyetemi docens és Csontó Lajos DLA habil. egyetemi docens, Eszterházy Károly Egyetem, Vizuális Művészeti Intézet.

A nyilvános habilitációs eseményen elhangzó előadások:

11.00 - 11.45: Nyilvános szakmai kollokvium - Tervezői, alkotói, oktatói pályakép

Az előadás után a bizottsági tagok és a közönség kérdezhet, majd a bizottság zárt körben értékel. Sikeres eredmény után az esemény folytatódik a habilitációs előadással ugyanazon a platformon.

12.15 - 13.15: oktatási előadás (including a summary in English)

Lehetőség és felelősség – A vizuális design társadalmi szerepe / Opportunity and Responsibility – The Social Role of Visual Design

A design kortárs szerepének egyik kulcseleme a felismerés, hogy azok közé az aktív és progresszív tevékenységek közé tartozik, melyek képesek akár globális léptékű problémákhoz érdemi, konstruktív és hatékony módon hozzászólni. Az ebből fakadó felelősségvállalás a szakma gyakorlásának és oktatásának jelenleg az egyik legaktuálisabb és legfontosabb területe.

Az előadást kérdések, hozzászólások követik, majd a bizottság értékelése zárja az eseményt.

FACEBOOK ESEMÉNY | Az előadásról készült felvétel itt megtekinthető

Publikálva: 2021-03-23 11:34:00

Hírek