Révész Emese PhD művészettörténész habilitációs előadása a MOME-n

2021. február 11., 14:00 Online (zoom webinar), Habilitációs előadás

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Doktori Iskolája tisztelettel meghívja Önt Révész Emese PhD egyetemi docens habilitációs eljárásának nyilvános eseményére.

Időpontja: 2021. február 11. csütörtök 14 óra, platform: zoom webinár.

A részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! A zoom elérési link a regisztrációra kapott válaszban lesz.  REGISZTRÁCIÓS LINK

A szakértő bizottság elnöke Ferkai András DSc professor emeritus, tagjai Rényi András PhD egyetemi tanár (ELTE BTK Művészettörténeti Intézet és Filozófiatudományi Doktori Iskola) és Ébli Gábor PhD habil. egyetemi docens (MOME Elméleti Intézet).

A nyilvános habilitációs eljárás részeként elhangzó előadások:

14.00 - 14.45: nyilvános szakmai kollokvium

Az előadás után a bizottsági tagok és a közönség kérdezhet, majd a bizottság zárt körben értékel. Sikeres eredmény után az esemény folytatódik a habilitációs előadással ugyanazon a platformon.

15.15 - 16.15: oktatási előadás (including a summary in English)

A „silent book” hazai úttörői: a Design-könyvek sorozata (2007-2019) / Pioneers of the silent book in Hungary: Design book series from Csimota Publishing

A képkönyv (worldless picturebook, silent book) a kortárs grafika egyik leginnovatívabb iránya. A műfaj lényege olyan könyv tervezése, amely szöveg nélkül, kizárólag képekkel mesél el egy történetet. A sztori lehet már ismert, klasszikus mese vagy saját történet. Az előadás középpontjában egy magyar könyv-sorozat áll, a Csimota Kiadó Design-könyvek sorozatában 2007 óta megjelent kötetek.

Az előadást kérdések, hozzászólások követik, majd a bizottság értékelése zárja az eseményt.

FACEBOOK ESEMÉNY

Publikálva: 2021-02-08 16:18:00