Virtuális térben került megrendezésre a MOME diplomakiállítás

2020. június 18., 18:00 #távoktatás, Online távoktatás

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem életében nem csak a hallgatók és oktatók számára fontos események minden akadémiai év végén, a május közepén zajló félévi kiértékelésekhez kapcsolódó “kipak kiállítások”, majd a május végén kezdődő diplomavédések és végül a júniusi diplomakiállítás, de ezeket az egyetem egész közössége és a MOME szakmai és érdeklődő közönsége is izgatott figyelemmel kíséri. A megújult zugligeti campuson az idei lenne az első diplomakiállítás. A MOME a fennálló helyzethez alkalmazkodva azonban továbbra is otthon marad, így online kerül megvalósításra a kiállítás. Kiállításmegnyitó: 2020. június 18.

Látványterv a MOME online diplomakiállításáról

 

Az első virtuális diplomakiállítás megtervezését a Brand Iroda felkérésére a Homo Phis kiállítást jegyző Sziklak Virtuális Galéria csapata vállalta. A fiatal tervezőcsapat, amelynek két tagja is MOME-s hallgató, a campus tereiből és az idei diplomaarculat koncepciójából inspirálódva, egy olyan virtuális élményt hoznak létre, vertikálisan és horizontálisan is végtelennek tűnő terekkel, melyben a látogató kedvére barangolhat és fedezheti fel az idei mesterszakos diplomások munkáit. A virtuális kiállítás megismerésében és az új élményben a térhez komponált zene segít elmerülni.  

A kiállítás során ugyanúgy van alkalmunk tárlatvezetést meghirdetni, mint eddig, sőt azok a későbbiek során az élő eseményen túl is meghallgathatóak lesznek.

 

Látványterv a MOME online diplomakiállításáról

 

Az online diplomakiállítás lehetőséget teremt arra, hogy szélesebb közönséghez jusson el és nemzetközileg is láthatóvá váljon a 2019/20-as tanévben diplomát szerzők mestermunkája.  A kiállítás megnyitásának tervezett időpontja: 2020. június 18.

A MOME ONLINE DIPLOMAKIÁLLÍTÁS csapata a 

Iszlai Gáspár, Iszlai József, Miklós Ádám, Nagy Hunor, Vatány Szabolcs

Diplomaarculat: Tóth Lili
Grafika: Tóth Lili és Kertész Kata 
Grafika témavezető: Borbás Marci
Szakmai Tanácsadó: Fülöp József és Koós Pál
Szervezés: Brand Iroda
Kurátor: Kókai Zsófia

 

Facebook esemény | Tárlatvezetések | Kiállítás

Publikálva: 2020-06-22 09:15:00

Hírek