MOME SONIC 2

2022. március 16., 18:00 - 2022. március 16., 21:00 MOME Auditorium

A MOME Doktori Iskola szervezésében második alkalommal is megrendezésre kerül a MOME SONIC audiovizuális bemutató és panelbeszélgetés.

Előadók:

Gyenes Zsolt  - visual artist
Nagy Ákos  - composer
Tillmann Ármin  - tehorist
Mákó Mári  - MOME doctoral researcher, composer

Audiovizuális bemutató és pódiumbeszélgetés.

"Audiovizuális művünk alapja a zene és mozgókép egyenrangú szerepeltetése, egy sajátos párbeszéd kialakítása a két médium között. A szinkrónia kimozdítása szinkrézisben realizálódik, méghozzá olyan formán, hogy első lépésben a kész zene generatív úton hozza létre a mozgóképi alapot.Ezt gyúrja tovább a videóművész, keresi a két médium találkozási pontjait, alakítja a sajátos párbeszédet. Ebben az esetben ebben a folyamatban maga a zeneszerző is szerepet vállalt. Technikailag hibrid megoldással találkozunk: pl. analóg videókamera és szintetizátor, analóg colorizer, digitális applikációk, mint pl. frame-buffer alkalmazása. A mű tehát kísérlet hang és kép természetes kapcsolatának feltárására, annak esztétikai megformálására." (Gyenes Zs. - Nagy Á.)

“A zene, amely időnként morajlik, máskor felzokog, éles hangon veszekszik, kiabál, visszhangzik, hangok rezegnek és olvadnak össze egymással és a képekkel.(...) Hallgatod a szférák zenéjét, szinte simogatnak, a színek és a formák magukhoz ölelnek.” (Láng Eszter, 2020, Lineáris szövetek, Magyar Műhely)

 
Időpont: 2022. mácius 16, 18:00
Helyszín: MOME Auditórium
 
A rendezvény ingyenes.
 
 

Publikálva: 2022-03-08 15:00:00