Krasz Ádám

művésztanár ,
doktorandusz

Krasz Ádám

művésztanár, doktorandusz

Kutatási terület hangművészet, sound design, hanginstallációk, field-recording, többcsatornás zeneművek, slow cinema, művészeti oktatás
Szervezeti egység Doktori Iskola, TechPark

Bio

CV

2018 októbere óta a MOME TechPark technikusaként dolgozom, valamint a MOME Open Sound Design kurzusán oktatok creative codeing-ot. A TechPark-on belül elsődleges feladatom a MOME TWO-ban található hangstúdió és hangkeverő helyiségek üzemeltetése, a hallgatói munka segítsége. A termek használatával, foglalásával vagy egyéb hangtechnikai kérdéssel munkaidőben keressetek a fenti telefonszámon, ezen túl pedig email-ben.

2015-ben szereztem BA diplomámat a PTE Elektronikus zenei médiaművészet szakán, majd 2017-ben MA diplomámat a MOMÉ-n Média Design szakon. Egy félévet hallgattam a hongkongi City Universit-n, majd az Akademie der Künste elektronikus zenei stúdiójában voltam szakmai gyakorlaton.

Doktori értekezésem – akárcsak eddigi alkotói munkásságom – alapjául a statikus és kinetikus médiumok és témák találkozása áll. A sebességet megtestesítő tárgyak, mint autók vagy vonatok, különleges szerepet töltöttek be hangművészetek történetében – az ember alkotta tárgyak és környezet éltetése és megörökítése már a sound art legkorábbi megjelenésénél jelen volt.

Kutatásom középpontjában a hangművészet dokumentarista felhasználási módjai, valamint az egyéb média és hagyományos művészetekkel és hangi tartalommal közösen történő installatív megoldások állnak.
Doktori képzésem során különös hangsúlyt szeretnék fektetni a művészeti oktatás megismerésére és fejlesztésére, mert számomra a tanuláshoz és alkotáshoz való jog és képesség az egyik legfontosabb emberi érték

Mutass többet

Showroom

Témavezetők