Babarczy Eszter PhD

egyetemi docens

Babarczy Eszter PhD

egyetemi docens

Oktatási terület Elmélet
Kutatási terület filozófia, történelem, szépirodalom, média
Szervezeti egység Elméleti Intézet

Bio

Művészettörténet-filozófia szakon végeztem, majd elvégeztem egy történelem szakot New Yorkban és a kommunikáció doktori iskolát. Szépirodalommal és művészetkritikával kezdtem fiatal koromban, azután sokáig médiát, különösen új médiát és szociális médiát kutattam, jelenleg visszatértem a filozófiához és a mikrotörténelem, a megélt, mindennapi történelem kutatásához. Fontos számomra az innováció és a társadalmi érzékenységet fejlesztő projektek kitalálása és végigvitele.

 

Oktatott tantárgyak

Filozófiai és kulturális alapismeretek

Mutass többet
Szakmai eredmények, publikációk
A mérgezett nő. Jelenkor, 2019.
A ház, a kert, az utca. JAK-Balassi, 1996.
A test tényei. Bacon és Freud a Nemzeti Galériában, ARTMAGAZIN / ARTMAGAZIN ONLINE XVI : 8 (109) pp. 20-25. , 6 p. (2018)
The Case of Hungary - a Parallel Development, In: Lena, Jonson; Andrei, Erofeev (szerk.) Russia - Art Resistance and the Conservative-Authoritarian Zeitgeist. London, Egyesült Királyság / Anglia : Routledge, (2018)
Őcsény a Facebookon: a viták tartalomelemzése. MÉDIAKUTATÓ: MÉDIAELMÉLETI FOLYÓIRAT : tél pp. 67-75. , 9 p. (2017)
Én is a MALADYPÉT nézem, DISEGNO: A DESIGNKULTÚRA FOLYÓIRATA 2 : 1-2 pp. 212-220. (2015)
Háború után. In: Dénes, Iván Zoltán (szerk.) A magyar történetírás kánonjai Budapest, Magyarország : Ráció Kiadó, (2015) pp. 102-128. , 27 p.
Kiáltó emlékezet pp. 103-145. In: Kerényi; Schmidt; Tallai (szerk.) Mondd el, hogy tudjuk: háromezer interjú a múlt századi Magyarországról. Budapest: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, (2011) p. 166
Díjak
Gérecz Attila díj