Design Kompetencia Központ (DKK)

A MOME egyetemi szenátusának döntése értelmében létrehozott Innovációs Központ elsődleges feladata az új tudás létrehozása, alkalmazása, társadalmasítása és piacosítása, valamint a létrejött eredmények és tapasztalatok megosztása, széleskörű alkalmazása a MOME más egységeiben is. A MOME Innovációs Központ (MOME IK) szervezeti keretei között 2019-ben kormánydöntés alapján létrejött a piaci, ipari vállalati fókusszal, de nem önálló szervezeti egységként működő Design Kompetencia Központ (DKK). A Design kompetencia Központ design innováció módszertani-, kutató-fejlesztő és szolgáltató kompetencia központ, amelynek feladata a K+F+I tevékenységen túl a hazai piaci vállalatok design innovációs támogatása, valamint állami célkitűzések és feladatok teljesítése. 

A Design Kompetencia Központ (DKK)

A MOME elmúlt években végbement fejlesztéseihez kapcsolódóan alakították ki a Design Kompetencia Központot.    A központ küldetése, hogy kiegészítse a hazai kreatívipari ökoszisztémát és hozzájáruljon a magyar designipar fejlődéséhez.

A Design Kompetencia Központ kutatási fókuszterületei

/// Design innováció
/// Fenntarthatósági design
/// Kreatív innovációs módszertanok fejlesztése
/// Kreatív ipar kutatása és fejlesztése

A Design Kompetencia Központ kutatásokon kívül végzett főbb tevékenységei

/// Szakértés, tanácsadás nyújtása
/// Rövid ciklusú képzések lebonyolítása és képzési tartalmak fejlesztése
/// Disszeminációs tevékenységek (kiadvány, publikáció) nyújtása belső- és külső célcsoportok részére
/// Tudásmenedzsment tevékenység
/// Inkubációs szolgáltatások nyújtása

A Design Kompetencia Központ létrehozására 2019. október 1.-én, a Kormány 1534/2019. (IX. 18.) számú Korm. határozata alapján került sor. A szervezeti egység jelenlegi létszáma 49 fő.