MOME Diploma 2022

Hamarosan kezdetét veszi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2022. évi diplomázási időszaka, a végzős hallgatók egyetemi éveinek utolsó és egyben legfontosabb eseménye. Tizenkét mesterszak közel százhúsz hallgatójának a nyilvános védését követően munkáikból egy, a megújult Campuson személyesen látogatható kiállítás nyílik, a diplomaosztó ünnepségen pedig a filozófia és a design világának két neves nemzetközi képviselője mond beszédet. 

 

Diplomavédés 

A diplomázási időszak minden évben meghatározó nemcsak a MOME végzős hallgatói, hanem a teljes egyetemi közösség számára. A folyamat az MA hallgatók nyilvánosan megtekinthető védésével veszi kezdetét, ahol a tanulmányaik zárásaként elkészült mestermunkákat mutatják be a vizsgabizottságnak. Az MA diplomavédések 2022-ben újra személyes részvétel mellett, az egyetem Campusán zajlanak május 31. és június 16. között. A beosztás pontos időpontjairól és helyszíneiről az érdeklődők az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://mome.hu/hu/diplomavedesek-2022 

 

Diplomakiállítás 

Az MA végzős hallgatók mestermunkáiból készült kiállítás június 17–18. között szabadon látogatható a MOME Campuson. A 2021-ben a járványhelyzetre való tekintettel még online térben létrejött esemény idén ismét élőben, az egyetem immár megújult épületeiben és tereiben valósul meg. A kiállított művek, alkotások pontos helyszínei később kerülnek kihirdetésre. A tavalyi virtuális kiállítás megtekinthető itt.

 

Diplomaosztó 

A folyamat zárásaként a BA és MA szakos hallgatók ünnepélyes keretek között veszik át a diplomájukat, mely alkalomból a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány meghívásában a filozófia és a design világának egy-egy kiemelkedő képviselőjét látja vendégül a MOME. 


Byung-Chul Han filozófus és kultúrteoretikus június 30-án az alapszakos, míg Gorden Wagener, a Mercedes-Benz vezető tervezője július 1-jén a mesterszakos diplomaosztón mond beszédet. 

Publikálva: 2022-05-23 16:04:00