Bőripari szakmai nap a MOME-n

Textiltervezés

Március végén Campusunk TechParkja a Magyar Könnyűipari Szövetséggel közösen és az Anyagkönyvtár részvételével a MOME Base-ben rendezte meg a Bőripari Szakmai Napot. Az esemény keretében a résztvevők betekintést nyerhettek a magyarországi könnyűipari cégek működésébe.  

A Szakmai Napot Grőber Tibor szakoktató kezdeményezésére szervezte MOME, melyet a Design intézet, a Textilszervező szak, az Anyagkönyvtár és a Bőrműhely képviselt. 

A programot azzal a céllal rendezték, hogy az egyetem erősítse kapcsolatait a hazai bőrdíszműipari és cipőipari gyártó cégekkel, és így könnyebben találjon az intézmény a Textil Szakon (öltözék kiegészítő szakirány) végzett hallgatók számára szakmai gyakorlati helyet, a pályakezdő tervezők számára pedig olyan cégeket, amely fogadni tudja őket.  

A köszöntő után a résztvevők előadást hallhattak az ERICA projektről, melyet dr. Borbély Szilvia projektmenedzser mutatott be. Az ERICA projekt fő célja az európai bőripari ágazat nemzeti kollektív szerződéseit összegyűjtő online adatbázis létrehozása, melyet közelebbről 2022. április 5-én, egy online konferencián lehet megismerni. Regisztrációs link itt. 

Ezután Dr. Schmél Ferenc ügyvezető, (TechnOrg Kft.) az UNIDO tervező szoftverről Ecker Gabriella, a TMTE ügyvezető főtitkára pedig a digitális oktatáshoz használható interaktív szoftverekről beszélt. 

A rendezvény egy vállalati kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, melyen szó esett a gyakorlati helyek támogatásáról. Ezt prezentációk követték: bemutatkozott a MOME képzése és a TechPark bőrműhelye. Az előadók közt prezentált Nagy Adrienn, a Design Intézet ügyvivője, Simándi-Kövér Annamária, a Textiltervezés BA szakvezetője, Fazekas Endre, az Anyagkönyvtár vezetője, valamint Grőber Tibor szakoktató, a Bőrműhely vezetője. A programot műhelylátogatás, majd ebéd zárta.  

A rendezvényre 65 hazai vállalkozás jött el, ami azért is örömteli, mert az ilyen események az új élmények és információk mellett nagyban segítik a pályakezdő hallgatók karrierútját is. 

Publikálva: 2022-03-29 20:34:00

Hírek