MOME Anim videósorozat készült a szolidaritásról

Animáció

A szolidaritásról szóló videósorozat készült a MOME Anim, a Bookr Kids és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködésében. A hat kisfilm az elfogadás, a gyász, a bullying, a szakítás, a mentális betegségek, és a közösség témáival foglalkozik. A most közzétett videókban nem csak maguk az animációs filmek láthatók, de az alkotói folyamatokba is bepillantást nyerhetünk.

A több szemeszteren keresztül készülő filmek lehetőséget adtak a másod- és harmadéves hallgatóknak a csapatmunkára, különböző évfolyamok, szakok hallgatói ismerhették meg egymást és dolgozhattak együtt. Ez volt az első projekt az Animáció szakon, ahol Design- és Művészetmenedzsment hallgatók gyártásvezetőként csatlakozhattak a szakon folyó munkához. A projektalapú képzésben nem csak fontos skilleket tanultak meg a hallgatók, de éles helyzetekben készülhettek fel a diplomafilmek készítésére, illetve az egyetem falain kívüli munkásságukra is.

Az első fázisában a hallgatók ötleteket gyűjtöttek szolidaritás címszóra, majd ezen ötletek közül választott ki a szak összesen 6 tervet. A tervezés és gyártás két szemeszteren keresztül zajlott, melyet Kádár Melinda kurzusvezető egyengetett. A szak számára fontos szempont volt, hogy a hallgatók teljes szabadságot kapjanak a téma és a stílus megtalálásban, illetve az, hogy az új oktatásszervezési eljárás alapján valósuljon meg az együttműködés – egy projekten dolgozhassanak több évfolyam diákjai. 

Török Tamás és Orosz Szilárd: Mégis boldogan | interjú az alkotókkal

Gáti Ráhel: Thoughts about my body | interjú az alkotóval

Veress Nikoletta: Loner | interjú az alkotóval

Cornejo Judith, Komán Kitti, Gurka Gábor: Útvesztő | interjú az alkotókkal

Pálos Emma, Eckensberger Lilian: Puha kék | interjú az alkotókkal

Bella Tamara és Pittmann Kornél: Semmi baj | interjú az alkotókkal

 

Borítókép: Pálos Emma, Eckensberger Lilian: Puha kék

Publikálva: 2022-02-23 10:46:00

Hírek