15. Moholy-Nagy-díj: Csomay Zsófia és posztumusz Reimholz Péter kapja az elismerést

Építészet

Minden év novemberében átadjuk az emblematikus Moholy-Nagy-díjat, amelyet idén Csomay Zsófia és posztumusz Reimholz Péter Ybl-díjas építészek, a CET Budapest építésziroda alapítói, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatói kapnak meg. Az Átadó Ünnepséget a járványügyi helyzetre való tekintettel korlátozott létszámú közönség részvételével tartjuk meg, ugyanakkor élő műsorként itt közvetítjük.

2006-ban vette fel a világhírű, magyar származású fotográfus, művész Moholy-Nagy László nevét egyetemünk, és ekkor döntöttünk a díj alapításáról is. Az elismerést olyan személyiségek kapják, akiknek kiemelkedő alkotói tevékenysége az egyetemmel és névadójával azonos értékeken alapul: az integratív gondolkodáson, a szellemi innováción, a művészeti műfajok és tudományos területek közötti átjárhatóságon.

Újdonság, hogy maga a díjtárgy is módosult, s immáron egy új díjjal ünnepeljük a Moholy-Nagy László értékeit képviselő, kiváló alkotókat és a kiválóságot. A műtárgyat Ádám Krisztián Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész, a MOME Design Intézet oktatója tervezte, a különleges művészeti alkotást november 11-én, az átadó ünnepségen mutatjuk be először.

Élő közvetítés



További infók

Publikálva: 2021-11-09 12:33:00

Hírek