MOME - MICA Transzatlanti Együttműködés

Tervezőgrafika

2018 tavaszán a MOME EcoLab, a MOME Tervezőgrafika Tanszéke és az amerikai Maryland Institute College of Art (MICA) együttműködésében egy közös kurzus valósult meg, ahol grafikus és szociális design hallgatók mindkét intézményben egy közös design kutatásba és design együttműködésbe kezdhettek a design gondolkodás és szociális design módszertani folyamataira alapozva.

A kurzus során a hazai és az amerikai hallgatók vegyes csapatokban kutattak és együttesen végezték a koncepció fejlesztését egy művészeket támogató nemzetközi alapítvány számára.  A projektkurzus 2018. májusában lezárásra került, de a legjobbnak ítélt hallgatói munkák arculattá fejlesztése 2018 őszén is folytatódott.

A 2019-es év során készült el a végleges úgynevezett Visual Identity Guide, emellett a folyamatot dokumentáló, illetve a vizuális végeredményt mozgóképes formában is népszerűsítő videók.  A MICA baltimore-i (USA) campusán 2020. január 28-án Fehér Bori, Lee Davis és Szerencsés Rita a megbízást adó alapítvánnyal közösen egy esemény formájában nagy sikerrel mutatta be  a két éves munkafolyamat eredményeit, valamint az alapítvány új arculatát.

 

Publikálva: 2020-03-04 17:25:00

Hírek